Crown Keyzer Imperator

L. x B. x H. x D. o.a.: 12,5 x 4 x 2,45 x 1,1 m.  Standaard motor: Yanmar 4JH110CR 110 pk.
 
 

De Crown Imperator is een aanvulling op de reeds bestaande premium portfolio van Crown Yachts. Deze portfolio bestaat uit jachten van hoge kwaliteit welke semi custom built worden gebouwd. En dan niet alleen voor wat betreft de binnenzijde ook aan de buitenzijde zijn aanpassingen mogelijk.
 
Crown Yachts en de opdrachtgevers van bouwnummer 1 van de nieuwe Crown Imperator waren dezelfde mening toegedaan. Een aantal zaken moest niet aangepast maar revolutionair anders.Meer onderscheidend dan wat niet alleen Crown Keyzer en Admiral serie, maar ook de gehele markt momenteel te bieden heeft. Allereerst is daar de uiterst fraaie romp met de stijlsteven gecombineerd met een waaiersteven. Aan de achterzijde is bewust niet gekozen voor "zoveel mogelijk ruimte”  en dus een "brede kont”, maar voor een fraaie op een "tumble home” geïnspireerde  spiegel. Het onderwaterschip is multiknikspant. De Imperator XII in gesloten stuurhuis/salon uitvoering met zelflozende kuip is conform de nieuwste normen voor CE B (zeewaardig) ontworpen. Op deze fraaie romp staat een al even fraaie opbouw. De voorkajuit is uitgevoerd volgens het bakdek principe. Zeer ruimtelijk voor het interieur en onderscheidend qua exterieur. Ook de grote in de romp geplaatste ramen dragen hier aan bij. Onderscheidend is ook de stuurhut/salon met haar loodrecht staande voorramen. Deze ramen gaan in een vloeiende lijn over in de zijramen welke ter plaatse van de zithoek in de salon zo gepositioneerd zijn dat er zonder fratsen (lees: podiums of andere benenbrekers) zittend naar buiten kan worden gekeken. De salonbank staat dus gewoon op de vloer zodat er altijd een los zitmeubel bij de salontafel kan worden aangeschoven. Ook het kuipgedeelte laat gevoel voor de laatste innovaties zien. De kuip is van het zgn. "walk around” type en heeft dus aan weerszijden een toegangsdeur. Hierdoor kan tegen de achterzijde een ononderbroken U-bank geplaatst worden. De kuipvloer vormt niet alleen een niveau met de salon/stuurhuis maar ook met het ernaast gelegen gangboord en het erachter gelegen zwemplatform.

Het interieur kan volledig naar eigen wens worden uitgevoerd maar is standaard reeds voorzien van het edele teakhout. Het uitgekiende rompontwerp en de bakdek voorkajuit maken een zeer ruimtelijke indeling mogelijk. U, fanatieke, gevorderde en ook een beetje verwende toervaarder heeft er een serieuze optie bij in de zoektocht naar uw volgende jacht; de Crown Imperator.
 
Afbeelding invoegen